Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g feta cheese, crumbled
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp white balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 500 g water
- 300 g frozen broad beans
- 300 g asparagus, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- cold water, for soaking
- 1 tbsp fresh basil, leaves only
- 1 tbsp fresh mint, leaves only
- 40 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1114 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 364.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Turmeric fish
30 min
Fresh fennel salad
10min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45 min
Steamed greens with lemon feta
20 min
Salmon niçoise salad
35min
Miso coleslaw
20 min