Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g feta cheese, crumbled
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp white balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 500 g water
- 300 g frozen broad beans
- 300 g asparagus, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- cold water, for soaking
- 1 tbsp fresh basil, leaves only
- 1 tbsp fresh mint, leaves only
- 40 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1114 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 364.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min.
Sicilian prawn salad
40 min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 min
Sweet potato and grain salad
1h 30 min
Fresh fennel salad
10 min
Miso coleslaw
20min
Steamed greens with lemon feta
20min