Vegan Bolognese

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Vegan Cheese Substitute
  • raw cashews
    3 oz
  • nutritional yeast
    ½ oz
  • garlic powder
    2 pinches
  • salt
    ½ tsp
Sauce
  • canned kidney bean (drained weight 9 oz), drained
    1 can
  • olive oil
    ½ oz
  • garlic clove
    1
  • celery cut into pieces
    3 ½ oz
  • carrots cut into pieces
    5 oz
  • onion cut into eighths
    1
  • dry white wine (vegan)
    3 ½ oz
  • chopped tomatoes (14 oz)
    1 can
  • tomato paste
    1 ½ oz
  • ground cumin
    ½ tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • dried chopped rosemary
    1 tsp
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • fresh ground pepper
    ½ tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1457.4 kJ / 348.3 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 10.4 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...