
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz yellow onions quartered
- 3 ½ oz carrots sliced (approx. 1 in.)
- 3 ½ oz celery sliced (approx. 1 in.)
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 8 oz spicy Italian sausage casing removed, sliced (approx. 1 in.)
- 14 ½ oz canned diced tomatoes
- 8 oz dried green lentils
- 4 - 5 oz curly kale stems removed
- 24 oz water
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- ½ tsp fine sea salt to taste
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 262.4 kcal / 1097.8 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 385.8 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Bolognese Sauce
1 godz. 10 min
Moroccan Chicken Bowl
45 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Tomato Basil Soup
40 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Turkey and Corn Soup
1 godz. 5 min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Turkey Chili
45 min
Split Pea Soup
1 godz. 25 min
Vegetarian Chili
50 min