Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red split lentils
- 18 oz water
- 4 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 14 oz eggplants
- 2 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 bell pepper, green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
- 1 can tomatoes (approx. 15 oz), undrained
- 4 oz red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 18 oz whole milk
- 1 ½ oz all-purpose flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Vegetarian Chili
50min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Ratatouille
40 min
Stuffed Vegetables
1 Std. 20 Min
Apple Tart
1h
Mushroom Risotto
30 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Indian Vegetable Curry
50min
Baked Spinach and Eggs
35min