![Lentil Moussaka Lentil Moussaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8753A8D9-11E1-41F0-A622-F09CD16C19FB/Derivates/8C460819-0109-4453-B07B-210601C03EB4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red split lentils
- 18 oz water
- 4 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 14 oz eggplants
- 2 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 bell pepper, green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
- 1 can tomatoes (approx. 15 oz), undrained
- 4 oz red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 18 oz whole milk
- 1 ½ oz all-purpose flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Vegetable Soup
35 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Quiche Lorraine
50 Min
Ratatouille
40 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 Min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Vegetarian Chili
50 Min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 Min
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 Std.
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Lentil Loaf
1 Std. 10 Min