
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red split lentils
- 18 oz water
- 4 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 14 oz eggplants
- 2 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 bell pepper, green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
- 1 can tomatoes (approx. 15 oz), undrained
- 4 oz red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 18 oz whole milk
- 1 ½ oz all-purpose flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Ratatouille
40 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Minestrone
45 Min
Vegetable Soup
35 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 Min
Caponata
50 Min
Root Vegetable Soufflé
1h 25min
Stuffed Vegetables
1 godz. 20 min
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min