Lentil Moussaka

Lentil Moussaka

4.5 51 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • red split lentils
    7 oz
  • water
    18 oz
  • Parmesan cheese cut into pieces
    4 ½ oz
  • eggplants
    14 oz
  • olive oil
    2 oz
  • yellow onions halved
    7 oz
  • garlic cloves
    3
  • bell pepper green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
    1
  • tomatoes (approx. 15 oz), undrained
    1 can
  • red wine
    4 oz
  • dried oregano
    1 tbsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • unsalted butter plus extra to grease
    1 ½ oz
  • whole milk
    18 oz
  • all-purpose flour
    1 ½ oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 492 kcal / 2064 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...