
Urządzenia i Akcesoria
Basque Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
fresh parsley leaves (approx. 25 sprigs)½ oz
-
garlic clove1
-
yellow onions quartered (approx. 2 med. onions)8 oz
-
olive oil½ oz
-
corn starch2 tbsp
-
canned crushed tomatoes10 oz
-
dry white wine4 oz
-
smoked paprika1 tsp
-
dried oregano1 tsp
-
salt1 tsp
-
dried basil½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
dried bay leaf1
-
chicken thighs, boneless and skinless quartered24 oz
-
red bell pepper cut into strips (¼ in.) (approx. 1 med. pepper)5 oz
-
yellow bell peppers cut into strips (¼ in.) (approx. 1 med. pepper)5 oz
-
pitted Kalamata olives2 oz
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
245.4 kcal /
1026.9 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
13.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
773 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Midweek Meals
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone