Basque Chicken

Basque Chicken

4.3 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves (approx. 25 sprigs)
    ½ oz
  • garlic clove
    1
  • yellow onions quartered (approx. 2 med. onions)
    8 oz
  • olive oil
    ½ oz
  • corn starch
    2 tbsp
  • canned crushed tomatoes
    10 oz
  • dry white wine
    4 oz
  • smoked paprika
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • dried basil
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • chicken thighs, boneless and skinless quartered
    24 oz
  • red bell pepper cut into strips (¼ in.) (approx. 1 med. pepper)
    5 oz
  • yellow bell peppers cut into strips (¼ in.) (approx. 1 med. pepper)
    5 oz
  • pitted Kalamata olives
    2 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245.4 kcal / 1026.9 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 773 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...