Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 fresh Fresno chili
- 5 oz red bell pepper, stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 6 oz English cucumber, cut into pieces
- 24 oz heirloom tomatoes, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 oz red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil, leaves only, hand torn
- 10 fresh chives, thinly sliced
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807.7 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Hummus
10 Min
Creamy Tomato Soup
30min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Southern Black-Eyed Peas
1h 35 min
Mushroom Risotto
30min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min