
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves to taste
- 1 fresh Fresno chili
- 5 oz red bell pepper stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 6 oz English cucumber cut into pieces
- 24 oz heirloom tomatoes quartered
- 2 oz extra virgin olive oil plus extra to drizzle
- 1 oz red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil leaves only, hand torn
- 10 fresh chives thinly sliced
- ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 193 kcal / 807.7 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Farro
35 min
Italian "Baked" Beans
1 godz. 15 min
Yam Porridge with Brown Butter Sage Crumble (Tim Hollingsworth)
40 min
Golden Beet Gazpacho
50 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Spring Garden Minestrone Soup
50 min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 godz. 15 min
White Bean Soup
2 godz. 45 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Curried Lentils
5 godz. 15 min