Urządzenia i Akcesoria
Mushroom and Wild Rice Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
wild rice1 ½ oz
-
warm water to soak
-
yellow onion in pieces2 ½ oz
-
garlic clove1
-
vegetable oil½ oz
-
cremini mushrooms sliced3 ½ oz
-
vegetable stock7 oz
-
coconut milk5 oz
-
dried oregano½ tsp
-
dried bay leaf (opcjonalnie)1
-
all-purpose flour½ tsp
-
salt to taste¼ tsp
-
ground black pepper to taste⅛ tsp
-
chopped fresh parsley (opcjonalnie) to garnish
-
lime (opcjonalnie) cut into wedges1
-
crusty bread to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
641.9 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
2102.6 kJ /
502.5 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
21.7 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Avocado Tuna Salad
5 min
Black Tahini Banana Bread
1 godz. 20 min
Split Pea Soup
1 godz. 25 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Chicken and Bulgur Soup
40 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Buckwheat with Mushrooms and Gorgonzola
25 min
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Butternut Squash and Apple Soup
30 min