Baked Pork Tenderloin with Rice

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Mushroom Sauce
  • fresh parsley, leaves only
    ½ oz
  • onions halved
    4 oz
  • oil
    ½ oz
  • fresh brown mushrooms sliced
    14 oz
    14 oz fresh wild mushrooms, sliced
  • water
    3 ½ oz
  • sour cream
    7 oz
  • heavy cream
    7 oz
  • vegetable stock paste
    2 heaping tsp
    1 ½ oz gravy paste
  • lemon juice
    1 tsp
  • salt plus extra to season
    ½ tsp
  • fresh ground pepper plus extra to season
    3 pinches
  • oil to fry
    2 tbsp
  • pork tenderloin in one piece
    21 - 28 oz
Pork and Rice
  • salt plus extra to season
    1 ½ tsp
  • fresh ground pepper to season
  • long-grain white rice
    12 oz
  • water
    23 oz
  • oil
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1771.2 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 4135.9 kJ / 988.5 kcal
Tłuszcz 55.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 23.1 g
Węglowodany 88.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...