Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 7 oz raw shrimp, peeled and deveined, large
- 1 tsp salt, plus 1-2 pinches to season shrimp
- 1 shallot (approx. 1 oz), halved
- 9 oz fresh green peas (see Tip), plus 2 tbsp extra to garnish
- 24 ½ oz water
- 2 pinches ground black pepper
-
11
oz dried farfalle pasta
lub 11 oz dried penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable Soup
35 min
Lemon Garlic Broccoli
20 min
Shrimp & Crab Linguine
25 min
Cod with Citrus Butter
50 min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 godz. 15 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Pasta Primavera
50 min
Turkey Breast with Creamy Potato Soup
Brak ocen
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Shrimp Scampi
40 min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min