Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 7 oz raw shrimp, peeled and deveined, large
- 1 tsp salt, plus 1-2 pinches to season shrimp
- 1 shallot (approx. 1 oz), halved
- 9 oz fresh green peas (see Tip), plus 2 tbsp extra to garnish
- 24 ½ oz water
- 2 pinches ground black pepper
-
11
oz dried farfalle pasta
lub 11 oz dried penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Sauté
25min
Cod with Citrus Butter
50 min.
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min.
Sicilian Shrimp Salad
30min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Holiday Couscous (Kris Morningstar)
50 min.
Yam Gratin
30min
Shrimp Scampi
40 min
Eggplant with Feta Cheese and Sundried Tomatoes
1 Std. 10 Min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min