![Shrimp and Green Pea Pasta Shrimp and Green Pea Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95bda083-34d7-44f8-9ee3-60441cbb441a/Derivates/504b4759-f0a3-434e-90ff-ac4b24936971.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 7 oz raw shrimp, peeled and deveined, large
- 1 tsp salt, plus 1-2 pinches to season shrimp
- 1 shallot (approx. 1 oz), halved
- 9 oz fresh green peas (see Tip), plus 2 tbsp extra to garnish
- 24 ½ oz water
- 2 pinches ground black pepper
-
11
oz dried farfalle pasta
lub 11 oz dried penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Fettuccini
40 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Poi
45 Min
Coconut Sautéed Shrimp
35 Min
California Stuffed Artichokes
55 min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Fettuccine with Arugula and Ricotta
1 Std.
Sausage and Veggie Frittata and Ayran Drink
40 Min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 Min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 Std.