Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Denver Salsa
-
3 ½
oz fresh corn kernels, (approx. 1 ear)
lub 3 ½ oz canned sweet corn kernels, drained - 4 ½ oz Granny Smith apple, halved (approx. 1 apple)
-
4 ½
oz mango, in pieces
lub 4 ½ oz fresh peaches, in pieces -
4
oz red bell pepper, in pieces
lub 4 oz roasted red peppers, in pieces - 4 oz red onion, in pieces
- 1 oz fresh jalapeño chili, halved
- ½ oz cilantro leaves, plus extra to garnish
- 1 oz freshly squeezed lime juice
- ½ tsp salt
- 1 tsp sugar
- ½ oz apple cider vinegar
- 5 oz fresh tomatoes, halved
Shrimp Tacos
- 24 oz fresh raw small shrimp, peeled and deveined (51/60 count)
- 2 tbsp Cajun spice mix (see Tip)
- 10 ½ oz water
-
18
mini corn tortillas (approx. 4 in.), warmed
lub 18 mini flour tortillas (approx. 4 in.), warmed - 2 avocados, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Southwest Quinoa
40 min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25 min
Chicken Tacos
1h 10 min
Fish Tacos
45 min
Turkey Taco Bowl
1h
Shrimp Scampi
40 min
Chicken Fajita Soup
50 min
Mediterranean Chicken
35 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Tortilla Soup
25 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min