Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red onions, cut into wedges (¼ in.)
- 1 ½ oz red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ garlic clove
- 1 ½ oz freshly squeezed lemon juice
- ¾ tsp salt, to taste, divided
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 10 ½ oz water
- 17 ½ oz fresh raw medium shrimp, peeled, deveined
- 2 lemons, 1 sliced, 1 cut into wedges, to garnish
- 7 oz fennel bulb, thinly sliced, plus fronds, to garnish
- 14 oz cherry tomatoes, halved
- 2 oz baby arugula
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 986 mg
Alternatywne przepisy
Green Bean Gremolata
25min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Halibut with Apricot Chutney
30min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
Shrimp and Crab Stack
25min
Lemon Caper Asparagus
25min
Greek Stuffed Chicken
1h 35min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Shrimp Sauté
25min