Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 39 oz water, divided
- 9 oz farro, unroasted (see Tips)
- 4 oz red onions, in pieces
- 3 oz celery, cut into pieces (1 in.)
- 4 sprigs parsley, flat-leaf, fresh, leaves only
- 2 oz dried cranberries
- 1 oz pure maple syrup
Dressing
- 10 oz apples, cored and quartered (see Tip)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 2 oz baby arugula
- 3 oz goat cheese, crumbled (optional)
- hemp seeds, for sprinkling (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1085 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 616.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Lemon Chicken with Couscous and Artichokes
2 Std. 45 Min
Carrot, Feta and Mint Salad
40 Min
Smoked Salmon and Watercress Pesto Crostini
15min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 Std. 20 Min
Southwest Quinoa
40 Min
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10min