![Apple and Cranberry Farro Salad Apple and Cranberry Farro Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06C9C71C-92C7-46C2-A80A-9BB5A202B699/Derivates/8d4e0a8e-d4e6-412f-93d4-8d3b9d1e99cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 39 oz water, divided
- 9 oz farro, unroasted (see Tips)
- 4 oz red onions, in pieces
- 3 oz celery, cut into pieces (1 in.)
- 4 sprigs parsley, flat-leaf, fresh, leaves only
- 2 oz dried cranberries
- 1 oz pure maple syrup
Dressing
- 10 oz apples, cored and quartered (see Tip)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 2 oz baby arugula
- 3 oz goat cheese, crumbled (optional)
- hemp seeds, for sprinkling (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1085 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 616.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Summer Squash Flatbread
50 Min
Citrus Salad with Beet Vinaigrette
20min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Ratatouille with Pecorino
1sa 5 dk
Moroccan Chicken Bowl
45min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 Min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Southwest Quinoa
40min