Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia
    30 g
  • miodu
    30 g
  • musztardy
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¼ łyżeczki
  • sera feta pokruszonego
    150 g
  • wody
    300 g
  • batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
    400 g
  • różyczek brokułu
    400 g
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 766.3 kcal / 3206 kJ
Białko 51.2 g
Tłuszcz 47.5 g
Węglowodany 34.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 921.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...