Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia
-
30 g miodu
-
30 g musztardy
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
150 g sera feta pokruszonego
-
300 g wody
-
400 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
-
400 g różyczek brokułu
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.3 mg
Białko
51.2 g
Kalorie
3206 kJ /
766.3 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.