Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus 4 łyżeczki do skropienia30 g
-
miodu30 g
-
musztardy30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
sera feta pokruszonego150 g
-
wody300 g
-
batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)400 g
-
różyczek brokułu400 g
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
766.3 kcal /
3206 kJ
Białko
51.2 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
34.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
921.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Risotto z kimchi
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min