![Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6) Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ff9be3e1ca82fce08fc88d35f4158a0c/Derivates/e4234c7b969da773a42bb4af856c6265b2c44c33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 180 g marchewki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- ½ ząbka czosnku
- 150 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
- ½ jajka, roztrzepanego
- 10 g bułki tartej
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
- ¼ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1
łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
lub 1 łyżka pesto z bazylii (patrz wskazówka) - natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2112.7 kJ / 504.9 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1185.4 mg