Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
TM6

Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)

4.9 (13 ocen)

Składniki

  • 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 180 g marchewki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 40 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ½ ząbka czosnku
  • 150 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
  • ½ jajka, roztrzepanego
  • 10 g bułki tartej
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ¼ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
  • 1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
    lub 1 łyżka pesto z bazylii (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2112.7 kJ / 504.9 kcal
Białko
37.3 g
Węglowodany
30.3 g
Tłuszcz
26.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
6.9 g
Sód
1185.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy