
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki z odciętymi końcówkami80 g
-
korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika80 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, halibuta600 g
-
masła30 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min200 g
-
białego wina, wytrawnego120 g
-
wody700 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.2 kcal /
2247.4 kJ
Białko
39.7 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
1179 mg