Risotto z warzywami i rybą (TM6)

Risotto z warzywami i rybą (TM6)

4.4 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki z odciętymi końcówkami
    80 g
  • korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
    80 g
    80 g pasternaku, z odciętymi końcówkami
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    80 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, halibuta
    600 g
  • masła
    30 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    2 łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    200 g
  • białego wina, wytrawnego
    120 g
  • wody
    700 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.2 kcal / 2247.4 kJ
Białko 39.7 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 1179 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...