Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
TM5 TM6

Gulasz wołowy z dynią i kopytkami

4.2 (70 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 800 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1000 g kopytek, gotowych
  • 400 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    lub 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2094.2 kJ / 500.5 kcal
Białko
28.1 g
Węglowodany
71.9 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1224.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy