Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1000 g kopytek, gotowych
-
400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę400 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
20 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1224.5 mg
Białko
28.1 g
Kalorie
2094.2 kJ /
500.5 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
71.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Omlet z ziołami na parze
20 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.