Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
6 liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryka słodka, mielona (opcjonalnie) do oprószenia
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
250 g kaszy kuskus
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
250 g mleka
-
20 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
468.1 mg
Białko
42 g
Kalorie
3234.6 kJ /
773.1 kcal
Tłuszcz
38.3 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
64.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem
25 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min