
Urządzenia i Akcesoria
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
jajka3
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
wody330 g
-
liści szpinaku, świeżych120 g
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry300 g
-
oleju20 g
-
serka kremowego śmietankowego1 - 2 łyżki
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
kukurydzy, konserwowej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.6 kcal /
1441.8 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
566.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min