![Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1063b4602f15975565cc0fdbf3827b54/Derivates/173923d8d9464d672dea48571c829d4722d4b531.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki - 3 jajka
- 2 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 330 g wody
- 120 g liści szpinaku, świeżych
- 300 g pieczarek, pokrojonych w 5 mm plastry
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 1 - 2 łyżki serka kremowego, śmietankowego
- pieprz cayenne, mielony, do oprószenia (opcjonalnie)
- 2 łyżki kukurydzy, konserwowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1441.8 kJ / 344.6 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 566.4 mg
Alternatywne przepisy
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20h
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 Min
Zielony omlet na białkach
35 min
Tofucznica
30 Min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 Min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 Min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 Min
Cukiniowy omlet na białkach
30 Min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min