
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
4 - 6 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.3 kcal /
2021.9 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
469.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min