Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
4 - 6 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
469.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
2021.9 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min