Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
4 - 6 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
469.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
2021.9 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min