Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
4 - 6 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
469.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
2021.9 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15min
Mini zielone shakshuki
45min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40min