Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g grzybów, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
987.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 h 30 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 h
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min