Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g grzybów, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
987.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 Min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 Min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 Min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 Min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 Min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 Std. 20 Min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 Min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 Min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 Min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 Min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 Min