
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 2 ząbki czosnku
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej do smażenia
- 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
- jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 387.2 kcal / 1619.8 kJ
- Białko
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 989 mg