Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
989 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1619.8 kJ /
387.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min