Urządzenia i Akcesoria
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Salsa z awokado i wędzonym łososiem
-
1 łyżka szczypiorku pokrojonego na 2 cm kawałki
-
80 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
10 liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Kokilki jajeczne
-
500 g wody
-
125 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu2 łyżki mleka
-
1 łyżka sera parmezan, tartego
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1058.6 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
987.3 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 Min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 Min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 Min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 Min
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 Min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 Min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 Min
Omlet grecki
35 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min