
Wersje kompatybilne
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa z awokado i wędzonym łososiem
- 1 łyżka szczypiorku pokrojonego na 2 cm kawałki
- 80 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
- 10 liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
Kokilki jajeczne
- 500 g wody
- 125 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ½ łyżeczki soli
-
2
łyżki mleka
lub 2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu - 1 łyżka sera parmezan, tartego
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 236 kcal / 987.3 kJ
- Białko
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Sód
- 1058.6 mg