Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
TM6 TM5

Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia

4.5 (114 ocen)

Składniki

Salsa z awokado i wędzonym łososiem

  • 1 łyżka szczypiorku, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 80 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
  • 10 liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ awokado, dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Kokilki jajeczne

  • 500 g wody
  • 125 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki mleka
    lub 2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka sera parmezan, tartego
  • 2 jajka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
987.3 kJ / 236 kcal
Białko
18.2 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
15.2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
5.1 g
Sód
1058.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy