Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
TM6 TM5

Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym

4.3 (48 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu brązowego
  • 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
  • 40 g miodu, płynnego
  • 20 g musztardy Dijon
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 40 g octu jabłkowego
  • 80 g oleju z pestek winogron
    lub 80 g oliwy z oliwek
  • 100 g rukoli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2128 kJ / 508 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
5 g
Sód
429 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy