Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu brązowego
- 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy Dijon
- 20 g musztardy francuskiej
- 40 g octu jabłkowego
-
80
g oleju z pestek winogron
lub 80 g oliwy z oliwek - 100 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 429 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
35 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min