Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 - 250 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
418.3 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
2304.8 kJ /
550.9 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
23.7 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min