Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 - 250 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
418.3 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
2304.8 kJ /
550.9 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
23.7 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka makaronowa
45 min