
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy orkiszowej, perłowej (patrz wskazówka)300 g
-
wody550 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek, extra virgin50 g
-
ogórka pokrojonego w kostkę150 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka (patrz wskazówka)50 - 70 g
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
-
pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki10
-
sera feta pokrojonego w kostkę200 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.5 kcal /
1463.2 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
589.3 mg