
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g kaszy orkiszowej, perłowej (patrz wskazówka)
-
550 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
150 g ogórka pokrojonego w kostkę
-
50 - 70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka (patrz wskazówka)
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
200 g sera feta pokrojonego w kostkę
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.5 kcal /
1463.2 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
589.3 mg