Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g kaszy orkiszowej, perłowej (patrz wskazówka)
-
550 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
150 g ogórka pokrojonego w kostkę
-
50 - 70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka (patrz wskazówka)
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
-
200 g sera feta pokrojonego w kostkę
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
589.3 mg
Białko
11 g
Kalorie
1463.2 kJ /
349.5 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min