Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy

Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy

4.3 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
    60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
    20 g oleju kokosowego
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    400 g
  • wody
    70 g
  • mleczka kokosowego
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • gnocchi gotowych (patrz wskazówka)
    800 g
  • jogurtu naturalnego
    300 g
  • wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania
    40 g
  • skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
    1
  • cukru
    25 g
  • nasion chia
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 748.4 kcal / 3131.3 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 97.9 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 25.3 g
Sód 1029.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...