
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
wody70 g
-
mleczka kokosowego250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gnocchi gotowych (patrz wskazówka)800 g
-
jogurtu naturalnego300 g
-
wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania40 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
cukru25 g
-
nasion chia20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
748.4 kcal /
3131.3 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
97.9 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
1029.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
30 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min