
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
wody70 g
-
mleczka kokosowego250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gnocchi gotowych (patrz wskazówka)800 g
-
jogurtu naturalnego300 g
-
wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania40 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
cukru25 g
-
nasion chia20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
748.4 kcal /
3131.3 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
97.9 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
1029.5 mg