
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
ząbki czosnku4
-
pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)100 g
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów30 g
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 6 łyżek
-
soli½ łyżeczki
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.3 kcal /
2021.9 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
469.4 mg