Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
4 - 6 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
469.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
2021.9 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Ryba w stylu Veracruz
45 min