
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
ząbki czosnku4
-
pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych (olej zachować)100 g
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów30 g
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 6 łyżek
-
soli½ łyżeczki
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.3 kcal /
2021.9 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
469.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Smoothie z jagodami acai
10 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
40 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min