Urządzenia i Akcesoria
Piknikowe wegetariańskie empanadas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
300 - 350 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
25 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół80 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
-
120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka, rozmiar L (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
120 g wody
-
1 łyżeczka octu (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
164 mg
Białko
3 g
Kalorie
689 kJ /
165 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min