Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g orzechów nerkowca
-
500 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
20 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
210.3 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1042 kJ /
249.1 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min