Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g orzechów nerkowca
-
500 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
20 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
210.3 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1042 kJ /
249.1 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z fasoli
5 Min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 Std.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 Min
Kombucha
192 Std. 30 Min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 Min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 Min
Żurek wegański
35 Min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 Min
Wegańskie „masło”
2 Std.
Wegańskie aïoli
5 Std. 10 Min
Tofucznica
30 Min