Kremowy „serek” z nerkowców

Kremowy „serek” z nerkowców

4.3 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów nerkowca
    250 g
  • gorącej wody
    500 g
  • ząbek czosnku
    1
  • wody mineralnej, niegazowanej
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • płatków drożdżowych nieaktywnych
    1 - 2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • octu jabłkowego
    1 łyżeczka
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 249.1 kcal / 1042 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 210.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...