Kremowy „serek” z nerkowców
TM6 TM5

Kremowy „serek” z nerkowców

4.2 (19 ocen)

Składniki

  • 250 g orzechów nerkowca
  • 500 g gorącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżki płatków drożdżowych, nieaktywnych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1042 kJ / 249.1 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
2.3 g
Sód
210.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy