Spinach and leek frittata

Spinach and leek frittata

4.5 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • leek white part only and cut into slices
    1
  • fresh baby spinach leaves
    80 g
  • eggs
    6
  • milk
    2 tbsp
  • spring onions/green onions cut in pieces (approx. 30 g)
    2
  • dried parsley
    ½ tbsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 331.1 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 545.6 kJ / 130.4 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...