Wersje kompatybilne
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vincotto (vino cotto), plus extra to serve (see Tips)
- 20 g balsamic vinegar
- 50 g orange juice (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g beetroot, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 400 g carrot, peeled and cut into pieces (see Tips)
- 50 g dried cranberries
- 20 g pepitas, toasted
- 20 g hemp seeds (optional)
- 2 tsp linseeds (flaxseeds)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 60 g mixed baby salad leaves
- Danish feta, cut into pieces, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 693.1 kJ / 165 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 198.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Colourful quinoa salad
40 Min
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Crunchy carrot salad
10min
Fresh fennel salad
10min
Coriander pesto
5 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Miso coleslaw
20 Min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min