Wersje kompatybilne
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vincotto (vino cotto), plus extra to serve (see Tips)
- 20 g balsamic vinegar
- 50 g orange juice (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g beetroot, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 400 g carrot, peeled and cut into pieces (see Tips)
- 50 g dried cranberries
- 20 g pepitas, toasted
- 20 g hemp seeds (optional)
- 2 tsp linseeds (flaxseeds)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 60 g mixed baby salad leaves
- Danish feta, cut into pieces, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 693.1 kJ / 165 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 198.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Broccoli salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Preserved lemon and desert vegetable medfouna
5h 50 min
Jewelled quinoa salad
1 Std. 35 Min
Colourful quinoa salad
40 min
Fresh fennel salad
10 min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Miso coleslaw
20 min