Lamb saag (Noni Jenkins)

Lamb saag (Noni Jenkins)

4.6 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • fresh coriander leaves and stems, plus extra leaves to garnish
    10 sprigs
  • fresh baby spinach
    200 g
  • brown onions cut into halves
    2
  • fresh ginger
    10 g
  • garlic cloves
    5
  • fresh long red chilli (opcjonalnie)
    1
  • coconut oil
    1 tbsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • garam masala
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • chilli powder mild, to taste
    ½ tsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • lamb shoulder cut into pieces (3-4 cm)
    600 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • ground black pepper to taste
  • sea salt to taste
  • lime juice only
    1
  • dried chilli flakes to serve
  • natural yoghurt to serve
    4 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 534.8 kcal / 2237.7 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 38.3 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Sód 171.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...