
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh coriander leaves and stems, plus extra leaves to garnish
- 200 g fresh baby spinach
- 2 brown onions cut into halves
- 10 g fresh ginger
- 5 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli (opcjonalnie)
- 1 tbsp coconut oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp garam masala
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp chilli powder mild, to taste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 600 g lamb shoulder cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ground black pepper to taste
- sea salt to taste
- 1 lime juice only
- dried chilli flakes to serve
- 4 tbsp natural yoghurt to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534.8 kcal / 2237.7 kJ
- Białko
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Sód
- 171.3 mg