Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g zielonych pomidorów, które pasują w całości do podajnika lub przekrojonych na pół
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ½ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 80 g octu, białego, 10%
- 60 g cukru
- 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 670.6 kJ / 160.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3h 30 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45 min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1h 10min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 Std. 30 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 godz. 10 min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Grzybki marynowane
6 Std. 30 Min