
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 godz.
3 słoiki
Składniki
-
700 g zielonych pomidorów które pasują w całości do podajnika lub przekrojonych na pół
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ½ łyżeczki soli
-
500 g wody
-
80 g octu, białego 10%
-
60 g cukru
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka białej gorczycy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
160.3 kcal /
670.6 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1977.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Smażone rozetki
1 Std.
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.
Grzybki marynowane
6 Std. 30 Min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 Std. 25 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Węgierska zupa grzybowa
45 Min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM6)
122 Std. 20 Min
Mizeria do słoików (TM5)
2 Std. 25 Min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 Std. 20 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 Std. 30 Min
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min