Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych, obranych, z odciętymi końcówkami
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g wody
- 50 g octu, białego, 10%
- 25 g soli
- 20 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 271.7 kJ / 64.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1623.9 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48h 25min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 godz. 20 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 Std. 15 Min
Grzybki marynowane
6h 30min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2h 45min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6h 30min
Sałatka szwedzka
3h 40min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 Std. 15 Min