Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g czerwonych buraków, nieobranych, w całości
- 400 g czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g wody
- 150 g octu, białego, 10%
- 20 g oleju
- 80 g cukru
- 15 g soli
- 4 - 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1407.2 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 1754.1 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2h 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3h 30min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 godz. 45 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6h 30min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6h 30min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 godz. 45 min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2h 30 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2h 30 min