
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g czerwonych buraków nieobranych, w całości
- 400 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 150 g wody
- 150 g octu, białego 10%
- 20 g oleju
- 80 g cukru
- 15 g soli
- 4 - 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 336.3 kcal / 1407.2 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Węglowodany
- 66 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 1754.1 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 godz. 30 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 godz. 45 min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 godz. 30 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 godz. 40 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min