Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto bananowe z Varomy
-
60 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
-
170 g mleka
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1000 g wody
Polewa toffi
-
250 g mleka
-
85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
196.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1379.8 kJ /
329.8 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1h 50min
Sernik z Varomy
1h 45min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1h 15min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1h 15min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6h 25min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min