Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto bananowe z Varomy
-
60 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
-
170 g mleka
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1000 g wody
Polewa toffi
-
250 g mleka
-
85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
196.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1379.8 kJ /
329.8 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1 godz. 55 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min