Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
TM6 TM5

Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

3.0 (198 ocen)

Składniki

Ciasto bananowe z Varomy

  • 60 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
  • 170 g mleka
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g wody

Polewa toffi

  • 250 g mleka
  • 85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1379.8 kJ / 329.8 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
57.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
196.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy