Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto bananowe z Varomy
-
60 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
-
170 g mleka
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1000 g wody
Polewa toffi
-
250 g mleka
-
85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
196.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1379.8 kJ /
329.8 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min