Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

3.0 222 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

Ciasto bananowe z Varomy
  • 60 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
  • 170 g mleka
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g wody
Polewa toffi
  • 250 g mleka
  • 85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 196.2 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1379.8 kJ / 329.8 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 57.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...