Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem

4.1 28 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
30 sztuk

Składniki

Ciasto francuskie
  • zimnej wody
    100 g
  • mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
    3
  • octu
    2 łyżki
  • soli
    1 szczypta
  • cukru
    1 szczypta
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    600 g
  • mleka
    50 g
  • budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
    1 opakowanie
  • cukru
    50 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 93.1 kcal / 389.8 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 27.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...