
Urządzenia i Akcesoria
Rożki francuskie z serem
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ciasto francuskie
-
zimnej wody100 g
-
mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek3
-
octu2 łyżki
-
soli1 szczypta
-
cukru1 szczypta
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki300 g
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki600 g
-
mleka50 g
-
budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego1 opakowanie
-
cukru50 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
93.1 kcal /
389.8 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
27.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska