Urządzenia i Akcesoria
Rożki francuskie z serem
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ciasto francuskie
-
100 g zimnej wody
-
500 g mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
-
2 łyżki octu
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta cukru
-
300 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
600 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
50 g mleka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
27.7 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
389.8 kJ /
93.1 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Chatka wielkanocna
12 godz. 50 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Kruche babeczki z owocami
1 godz.
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Ciastka francuskie z makiem
1 godz.