
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 słoików
Składniki
-
1000 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
250 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcami
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
200 g cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
2 płaskie łyżki soli
-
1000 g wody
-
250 g octu, białego 10%
-
80 g oleju
-
200 g cukru
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
347.4 kcal /
1453.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
2431.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 h 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 h 30 min
Mizeria do słoików (TM6)
2 h 25 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 h 45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 h 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 h 40 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 h 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 h 30 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 h 10 min
Mizeria do słoików (TM5)
2 h 25 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 h 30 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 h 30 min