Urządzenia i Akcesoria
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
360 g kawy, zaparzonej espresso
-
160 g whisky
-
30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
90 g wody
-
75 g cukru
-
30 g kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
19.9 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
1289.9 kJ /
308.3 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Karmelowe macchiato
30 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Kawa mielona drobno
5 min
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Żurawinowe martini (Crantini)
10 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Kawa parzona
20 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min