
Urządzenia i Akcesoria
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
360 g kawy, zaparzonej espresso
-
160 g whisky
-
30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
90 g wody
-
75 g cukru
-
30 g kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.3 kcal /
1289.9 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
19.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelowe macchiato
30 min
Drink z likierem kawowym
5 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min
Masło matcha
5 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa parzona
20 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Kawa latte
10 min