Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)

Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)

3.4 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    250 g
  • kawy, zaparzonej espresso
    360 g
  • whisky
    160 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    30 - 50 g
  • wody
    90 g
  • cukru
    75 g
  • kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
    30 g
  • kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.3 kcal / 1289.9 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 19.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...