Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)

Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)

3.5 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 360 g kawy, zaparzonej espresso
  • 160 g whisky
  • 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 90 g wody
  • 75 g cukru
  • 30 g kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
  • kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.3 kcal / 1289.9 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 19.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...