
Urządzenia i Akcesoria
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
kawy, zaparzonej espresso360 g
-
whisky160 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 - 50 g
-
wody90 g
-
cukru75 g
-
kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)30 g
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.3 kcal /
1289.9 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
19.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska