Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
70 g rodzynek
-
40 g rumu (patrz wariant)
-
600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
4 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
4 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.8 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
2904.5 kJ /
694.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8h 15min
Gotowanie na parze 4 bananów z czekoladowym nadzieniem
20min
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Cytrynowe tiramisu
6h 25min
Lody malaga
4h 30min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3h 25min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Fettucine Alfredo
25min
Świąteczne tiramisu
5h 25min