Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
70 g rodzynek
-
40 g rumu (patrz wariant)
-
600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
4 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
4 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.8 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
2904.5 kJ /
694.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Makowiec na biszkopcie
2 godz. 15 min
Kogel-mogel
5 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.