
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rodzynek
- 40 g rumu (patrz wariant)
- 600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 40 g cukru pudru
- 3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego, przesianego przez sitko
- 4 mini bezy, pokruszone, do dekoracji
- 4 biszkopty, okrągłe, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2904.5 kJ / 694.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 59.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 78.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Kogel-mogel
5 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 godz. 15 min
Kokosowy omlet z białek
45 min