Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rodzynek
- 40 g rumu (patrz wariant)
- 600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 40 g cukru pudru
- 3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego, przesianego przez sitko
- 4 mini bezy, pokruszone, do dekoracji
- 4 biszkopty, okrągłe, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2904.5 kJ / 694.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 59.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 78.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3h 30min
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
25 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4h 40 min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 Min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 Std. 25 Min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2u.
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1u. 10min
Rolada kawowo-orzechowa
2u. 30min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 Min
Kogel-mogel
5 Min
Ciasto na ciemnym piwie
3h 30min