Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 - 50 g chrzanu, tartego
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta goździków, mielonych (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 167.4 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Chrzan tarty podstawowy
10 Min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min
Ćwikła
50 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13j 20 mnt
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min