Urządzenia i Akcesoria
Chrzan z jabłkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 - 50 g chrzanu, tartego
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta goździków, mielonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.8 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
167.4 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Ćwikła
50 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min