Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 - 50 g chrzanu, tartego
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta goździków, mielonych (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 167.4 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ćwikła
50 min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min
Pasta z sera owczego
10min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Sos tatarski
5min