
Urządzenia i Akcesoria
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki2
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
mleka100 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
76 kcal /
318.1 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
295.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Gulasz wieprzowy
50 min