Urządzenia i Akcesoria
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
2 czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.7 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
318.1 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1 godz. 55 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.