Wersje kompatybilne
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki
- 25 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 318.1 kJ / 76 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 295.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 Std. 30 Min
Angielskie scones
50 min
Różowa surówka
10min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45min