Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 słoików
Składniki
-
2500 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
90 g ząbków czosnku
-
2 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
2 - 4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g oliwy z oliwek
-
60 - 80 g octu jabłkowego60 - 80 g czerwonego octu winnego lub białego octu winnego
-
80 g cukru
-
3 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
907.1 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1405 kJ /
335.8 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min