Sos paprykowy (w słoikach na zimę)

Sos paprykowy (w słoikach na zimę)

4.8 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 słoików

Składniki

  • 2500 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 90 g ząbków czosnku
  • 2 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 2 - 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 60 - 80 g czerwonego octu winnego lub białego octu winnego
    60 - 80 g octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 3 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 335.8 kcal / 1405 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 907.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...