
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 słoików
Składniki
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki300 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
marchewki z odciętymi końcami200 g
-
ogórków nieobranych, z odciętymi końcami250 g
-
cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół1000 g
-
soli1 łyżka
-
ziaren gorczycy1 łyżeczka
-
wody850 g
-
octu, białego 10%200 g
-
cukru80 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
127.4 kcal /
533 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
1213.4 mg