Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di salsiccia spellata e sbriciolata
- 500 - 550 g di acqua
- 200 g di passata di pomodoro
- 200 g di lenticchie in scatola, sciacquate e sgocciolate
- 200 g di fagioli borlotti in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461.1 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 658.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di orzo e funghi
1h
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Mesciua spezzina
1h
Ceci al pomodoro
40 min
Salmone marinato
2h 30min
Fettine saporite di tacchino con orzo allo zafferano
2h
Bratwurst con insalata di patate
35 min
Uova alla triestina
30 min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Zuppa di porri e orzo
45 min
Fileja tropeani
2h
Polenta bianca e salsiccia
1 godz. 30 min