Vellutata di carote con omelette

Vellutata di carote con omelette

4.5 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Omelette
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2.3 cm)
  • 4 uova
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di sale
Vellutata di carote
  • 30 g di cipolla
  • 400 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 fette di formaggio per sandwich
  • 2 fette di prosciutto cotto
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 549.4 mg
Białko 19 g
Kalorie 1313.5 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...