Minestra saporita di riso e legumi

Minestra saporita di riso e legumi

4.7 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 - 25 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
  • 350 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
  • 200 g di piselli surgelati
    200 g di fagioli, surgelati
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 60 - 80 g di riso per minestra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 394.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 722.5 kJ / 172.8 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...