Ceci al pomodoro
TM6

Ceci al pomodoro

4.6 (9 ocen)

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino
  • 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di zucchero
  • 500 g di ceci in scatola o lessati, ben sgocciolati e sciacquati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1098.2 kJ / 262.5 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
10.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
9.3 g
Sód
969.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy