Ceci al pomodoro

Ceci al pomodoro

4.5 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino
  • 1 - 2 rametti di rosmarino gli aghi lavati e asciugati
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di zucchero
  • 500 g di ceci in scatola o lessati, ben sgocciolati e sciacquati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 969.1 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1098.2 kJ / 262.5 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...