Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di pangrattato
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di sale
- 500 g di acqua
- 1 cavolfiore, a fette (1 cm)
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 638.8 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Frittata di zucchine e ricotta
40min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Insalata di finocchi e mela
20 Min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 Min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Polpette di fave e pecorino
40min
Contorno di melanzane
25 Min
Insalata di finocchio, sedano e mela
15 Min