Frittata di zucchine e ricotta

Frittata di zucchine e ricotta

4.1 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • di zucchine a pezzi
    230 g
  • di cipolla a metà
    35 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di ricotta
    180 g
  • uova
    3
  • di sale
    ½ - ¾ cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    ¼ cucchiaino
  • di acqua
    500 g
  • di burro
    1 cucchiaio
  • pepe macinato fresco per condire
  • sale grosso marino (opcjonalnie) per condire
  • prezzemolo fresco tritato, per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 564.5 kcal / 2361.8 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 46.1 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Sód 1269.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...