Frittata di zucchine e ricotta

Frittata di zucchine e ricotta

4.0 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 230 g di zucchine a pezzi
  • 35 g di cipolla a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 180 g di ricotta
  • 3 uova
  • ½ - ¾ cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di burro
  • pepe macinato fresco per condire
  • sale grosso marino (opcjonalnie) per condire
  • prezzemolo fresco tritato, per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1269.3 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 2361.8 kJ / 564.5 kcal
Tłuszcz 46.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...